Ekošola je največja mreža otrok, mladih, vzgojiteljev, učiteljev, profesorjev in mentorjev za okoljsko vzgojo in izobraževanje ter udejanjanje načel trajnostnega razvoja na svetu.

Pri projektu Odpadkom dajemo novo življenje je sodelovalo 228 ustanov, ki s(m)o na koncu šolskega leta oddale poročilo. V nagradnem natečaju je sodelovalo 70 ustanov z več kot 300 izdelki. Otroci, učenci in dijaki so z različnimi likovnimi tehnikami ustvarjali izdelke iz vsaj ene od izbranih vrst odpadne embalaže (plastika, papir in karton, kovina, KEMS-embalaža).

V skupini II. in III. triade OŠ smo prvo mesto osvojili mi – OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. V okviru Razširjenega programa – Kakovostno preživljanje prostega časa in socialne igre je sodelovalo 12 učencev lanskega 6. b-razreda. Učenci so iz odpadnih materialov, kot so plastični pokrovčki in odpadni papir ter karton, izdelali namizno družabno igro z imenom Ekoleto. Z igro se tako učijo pravilnega razvrščanja odpadnega materiala in se hkrati zabavajo.

Čestitke vsem nagrajencem.

Mentorica: Kristina Ješovnik