V času dela na daljavo imajo učenci malo stika s praktičnim delom, poskusi, naravnimi elementi in nasploh manj stika z naravo. Naravoslovje pa je predmet, ki zahteva predvsem tako naravnane dejavnosti.

Zamisel o naravoslovnem dnevu je nastala na podlagi sodelovanja s CŠOD Peca, da bi učencem ponudili delavnice s področja kamnin in mineralov ter orientacije.

Skupaj z učiteljico go. mag. Metko Rožen, ki je zaposlena na CŠOD Peca, sva sooblikovali cilje ND, nato pa je prvi del o kamninah in mineralih oblikovala samostojno, v drugem delu o orientaciji pa sta sodelovala še učitelja Matej Kodrin in Jure Penec.

Izvedba je potekala preko ZOOM-srečanj v dneh 21., 22. in 29. 1. Udeležba učencev, ki so tudi aktivno sodelovali, je bila skoraj stoodstotna. Po poročilih, ki so jih poslali po opravljenih nalogah, lahko vidimo zainteresiranost, aktivnost in zadovoljstvo učencev s tovrstnim delom. Nekaj o tem pove tudi naslednja priloga − zajem zaslona po oddanih odgovorih učencev v aplikaciji Mentimeter.

VEČ …

GALERIJA SLIK

Učiteljica: Aleksandra Slatinšek Mlakar