Osnovna šola Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem in Osnovna šola Koroški jeklarji Ravne na Koroškem prirejata za učence devetih razredov in njihove starše skupno Karierno tržnico, ki je bila to leto že 8. leto – tokrat v organizaciji Osnovne šole Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Karierna tržnica je potekala v torek, 16. 1. 2024, od 17. do 18.30 ure, v športni dvorani Osnovne šole Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem.

Na dogodek smo povabili vseh 59 devetošolcev iz OŠ Koroški jeklarji in 67 devetošolcev iz Osnovne šole Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem ter njihove starše. Povabljeni so bili tudi devetošolci Osnovne šole Juričevega Drejčka.

Namen karierne tržnice je, da si devetošolci pridobijo čim več informacij, ki jim pomagajo pri izbiri njihove nadaljnje karierne poti, saj so le-ti pred pomembno odločitvijo, kam naprej.  Da bo ta izbira oz. odločitev za njih lažja, smo na karierno tržnico tudi letos povabili predstavnike srednjih šol in dijaških domov iz koroške, štajerske in savinjske regije. Z nami so bili predstavniki Gimnazije Ravne, Srednje šole Ravne, Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec, Gimnazije Slovenj Gradec, Srednje šole za prehrano in živilstvo Maribor, Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor, Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše, Biotehniške šole Maribor, Dijaškega doma Antona Martina Slomška Maribor in Dijaškega in študentskega doma Celje.

Povabili smo tudi predstavnike Zavoda za zaposlovanje, Območne obrtno-podjetniške zbornice s podjetniki Ravne na Koroškem (Avtohiša Žunko, d. o. o., Gostilna in mesarija Lečnik, Serving, d. o. o., Cvetličarna Vrtnica, Ekstera, d. o. o., Viptronik, d. o. o, Projekt Kor-net) in predstavnike Policije, Koroškega gasilskega zavoda in Slovenske vojske ter podjetij iz skupine SIJ (Sij Metal Ravne, d. o. o., Sij Ravne Systems).

Devetošolci in starši so imeli tako priložnost, pridobiti informacije glede nadaljnjega šolanja, štipendiranja in možnosti glede kasnejše zaposlitve iz prve roke.

Vsi sodelujoči, predstavniki šol, podjetij in drugi so se predstavili na stojnicah, kjer so ponudili svoja gradiva, storitve in/ali izdelke ter z veseljem odgovarjali na vsa zastavljena vprašanja naših učencev ter njihovih staršev.

Seznam vseh gostujočih šol, dijaških domov, organizacij in podjetij ter vse pomembne informacije glede vpisnega postopka so bile na voljo na predstavitvenem platnu v teku celotne prireditve.

Upamo, da bo Karierna tržnica, ki je potekala v zelo prijetnem vzdušju, v pomoč devetošolcem iz Občine Ravne na Koroškem pri izbiri njihove nadaljnje karierne poti in pri prepoznavanju poklicnih priložnosti.

Zelo smo hvaležni vsem gostom za njihov prispevek na prireditvi, na kateri so imeli priložnost spoznati naše mlade perspektivne kadre.

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Zapisala:

Renata Podjaveršek

Šolska svetovalna delavka

Osnovna šola Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem