December je čas veselja, vznemirljivega pričakovanja in čas neskončnih želja. Nekateri otroci pa imajo tudi v prazničnem času samo eno željo, ki pa je Božiček ne more izpolniti. Želijo si zdravja. Tak je tudi še ne 2-letni Janez iz Šentjanža pri Dravogradu, ki ga je huda bolezen (maligna neoplazma – preraščajoča lezija perifernih živcev in avtonomnega živčevja, nevroblastom, rakav tumor) prisilila v naporno zdravljenje in s tem  kemoterapije že tri dni po rojstvu, ki so sicer zmanjšale rakav tumor, ki je trenutno v mirovanju,  zaradi bližine hrbtenjače pa ga še ne morejo operirati. Tumor je vplival na Janezov spodnji del telesa. Noge je sicer postopoma začel premikati, a jih še vedno ne čuti dobro. Stopal ne more poravnati sam, niti jih ne postaviti v pravilen položaj, to pa mu delno omogočajo opornice, ki jih trenutno uporablja.

Noge s starši pridno razgibava in redno obiskuje terapije. Žal stopal sam  ne zmore niti poravnati niti postaviti v pravilen položaj. To  mu delno omogočajo opornice, ki jih trenutno uporablja. Janez je sicer razigran in radoveden fantek, za svoja leta lepo govori, rad poje in je zelo aktiven z zgornjim delom telesa. Veliko se plazi, ob opori pa se že postavi na nogice.

Na kliniki v Nemčiji bodo zanj izdelali posebne nadkolenske  opornice, ki bodo  omogočale držo njegovih nogic in stopal v pravilnem položaju. Z njimi bo mogoče že kmalu naredil svoje prve korake.  

Za omenjene opornice, terapije in pot v Nemčijo, kjer bo Janez z mamo  v januarju bival nekaj dni, družina nujno potrebuje finančno pomoč in tu

lahko pomagamo mi.

Ker je december tudi čas veselja, prijaznosti, upanja, toplih besed in prijaznih dejanj, bomo na naši šoli  20. 12. in  21. 12. v skrinjici za Janeza zbirali prostovoljne prispevke. Zbran denar bomo predali naravnost v roke njegovih bližnjih.

Skrinjica bo med glavnima odmoroma stala v avli novega dela šole.

Naša mala dobrodelna akcija je popolnoma prostovoljna, z njo pa ne bomo le pomagali Janezu, naši in vaši otroci bodo skozi njo obujali sočutje in zavedanje, da je njihovo zdravje neprecenljivo.

organizatorka akcije na šoli: Saša Komar, prof. razr. pouka